Перший з’їзд партії "Розумна сила"

Перший з’їзд партії "Розумна сила"

Українські національні новини повідомляють, що 1 жовтня 2016 року в Україні, у Києві, створено нову політичну партію – «Розумна сила».

 Лідером партії став  Олександр Соловйов, а до керівного складу увійшли: керівник промислового холдингу з Харкова Олександр Савченко, аграрій з Вінниці Сергій Панадій, юрист із Кременчука Ольга Литовченко. Учасниками першого з’їзду стали делегати з усіх областей України, а їх кількість склала понад 250 осіб.

На з’їзді партия "Розумна сила" презентувала програму, яка пропонує людям науково обґрунтовану, розумну послідовність розвитку держави і суспільства. У своєму виступі О.Соловйов повідомив мету та основні завдання, які стоять перед партією. Першочерговим завданням партії, за словами лідера,  є встановлення миру та врегулювання конфлікту на Донбасі. Також головними завданнями партії є: забезпечення правопорядку і безпеки громадян; розвиток економіки; грамотна соціальна політика; формування духовності та поваги до моральних цінностей; зовнішня політика нейтралітету.Максим Ленка – перший заступник голови партії дав загальну характеристику  політичній ситуації, що склалася у сучасні Україні: «Україна керується ззовні, народ став заручником геополітики. Інтереси зовнішніх гравців далеко не завжди збігаються з нашими національними інтересами». Таку політку уряду він назвав – політикою економічного прагматизму.У кулуарах делегати обговорювали  низькі заробітні плати, пенсії, соціальну допомогу, житлово -комунальне господарство, корупцію у всіх органах влади і економіку, яка в гнітючому стані, шляхи деескалації конфлікту на сході.

Результатом роботи з’їзду стало те, що він прийняв рішення про ініціювання проведення всеукраїнського референдуму з питання зовнішньополітичного статусу України. О. Соловйов заявив, що українці повинні самостійно висловити свою власну думку – чи буде Україна нейтральною і мирною, шукати компроміси і не робити необдуманих кроків, чи буде вступати в військові блоки та союзи.

Підтримати проведення референдуму лідер партії закликав інші політичні партії та громадські організації.

“Ми об’єднаємо і примиримо суспільство, а владу поставимо на службу народу. Покінчимо зі свавіллям чиновників, змусимо олігархів працювати на економіку держави, почнемо формувати і розвивати середній клас”, — сказав Дмитро Мороз, якого підтримали всі члени «Розумної сили».