Як правильно продавати в системі Прозорро?

На підставі закону України «Про публічні закупівлі» всі підприємства державного характеру зобов'язані проводити купівлю тих чи інших товарів за допомогою сервісу Прозорро. При цьому реєстрація в системі відбувається лише через ліцензовані майданчики, які відкривають доступ до всіх функцій та можливостей.

Які позитивні сторони можна виділити у системі Прозорро?

Підприємці можуть отримати велику кількість переваг від того, що користуються сервісом. Серед них можна виділити такі параметри:

  • спрощена система продажу й максимально високий рівень збуту своєї продукції;

  • прозорість усіх операцій та торгів;

  • можливість суттєвого розширення ринку збуту та клієнтської бази;

  • оперативне отримання інформації про нові заявки та тендери з відповідним наповненням;

  • можливість проведення навчання для всіх учасників та новачків у галузі торгів;

  • можливість отримання підтримки в юридичному та технічному плані;

  • забезпечення суттєвого скорочення витрат на рекламні компанії та збут за торговельними точками внаслідок наявності постійних точок збуту.

Всі ці фактори дозволяють постачальникам отримати максимально широку сферу збуту. При цьому вони отримують усі гарантії на прибуток та утримання торгових потужностей.

Що потрібно для проведення правильної торгівлі?

Система Прозорро – це відкритий майданчик для тендерів. Вона надає можливість для проведення якісного продажу. Для правильної участі підприємцю необхідно здійснити низку дій.

  1. Реєстрація. Цей процес здійснюється обов'язково за допомогою ліцензійного майданчика. Тільки після цього користувач зможе отримати доступ до всіх опцій та функцій.

  2. Авторизація. Без цього не можна залишати заявки на платформі. Система повинна отримати підтвердження, що постачальник є реальною організацією.

  3. Пошук. Користувач повинен знайти тендер, який йому буде цікавий. При цьому товар у заявці має відповідати реальній пропозиції компанії.

  4. Відповідь. Постачальник повинен дати відповідь на заявку та детально розшифрувати свою пропозицію. При цьому товар повинен бути обов'язково придатним для замовника за всіма параметрами.

  5. Перемога. Для перемоги необхідно вжити всіх дій. Для цього можна знизити ціну на товар. При цьому такі дії можна провести завдяки вирахуванню витрат на рекламу, постачання до торгових точок та оренду приміщення.

Додатково для перемоги можна взяти участь у невеликих тендерах, де найменше конкуренції. Це допоможе не лише виграти, а й зрозуміти принцип роботи із тендерами. Цей варіант підійде для новачків у сфері участі в аукціонах на державні закупівлі.

Додатково підприємцю варто увімкнути повідомлення щодо складання нового тендеру. Це допоможе завжди бути в гущі подій та не пропустити важливий аукціон. Це можна зробити за допомогою налаштувань та фільтрів в особистому кабінеті.

Пройшовши за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/vartist-derevyny-v-zakarpatti-na-litsenzovanij-birzhi-tov-uub/ , можна докладніше дізнатися інформацію про те, як правильно продавати на електронних торгах. На майданчику можна одразу провести реєстрацію та знайти ознайомлювальну інформацію.